C20 index

C20 index

Før vi begynder at tale om specifikke C20 index, så lad os slå fast, hvad præcist et aktieindeks er. Et aktieindeks er gruppering af forskellige aktier, som giver et samlede overblik over aktiernes nuværende værdi, en eventuel historik for de berørte aktier samt udviklingen i disse aktier. Et aktieindeks kan indeholde aktier blandede fra forskellige sektorer og brancher, men kan samtidig også være et overblik over bestemte aktier inden for en bestemt branche. Et aktieindeks er såmænd bare en gruppering af forskellige aktier, som har nogle bestemte ting til fælles. Ved at samle aktierne i grupperinger kan man nemmere følge værdiudviklingen af disse aktier. Værdien af et aktieindeks udledes på baggrund af udbetalte udbytter og kursændringer på de underliggende aktier. På den måde kan man anvende et aktieindeks som benchmark eller ønsket målsats for aktier af samme karakter. Aktieindeks er en af flere kategorier, som du kan investere i via binære optioner. Læs mere om aktieindeks generelt og de mange andre kategorier inden for handel med binære optioner i vores binære optioner guide her.

Binary Diploma - tradingplatform.dk

Det danske C20 index giver et udførligt overblik over de tyve største, mest handlede og populære aktier i Danmark. Indeksets fulde navn er egentlig OMX Copenhagen 20, men bliver i flere sammenhænge forkortet til OMXC20. Indekset blev tidligere også kaldt KFX-indekset, og bliver i dag i daglig omtale kaldet C20 index. Indekset er bare en af mange, der findes på det danske aktie marked. Du finder blandt andet også OMXC Small Cap, OMXC Mid Cap og OMXC Large Cap. Disse index er en samling over forskellige virksomhedsgrupper på det danske aktiemarked. OMXC Small Cap er et indeks, som giver et overblik over 70 danske aktier inden for kategorien af små og mindre danske virksomheder. OMXC Mid Cap giver et overblik over de mest handlede aktier inden for små og mellemstore virksomheder, mens OMXC Large Cap beskæftiger sig med de største virksomheder i Danmark.

OMXC Large Cap og OMXC C20 Cap indeholder mange af de samme virksomheder, da det oftest er aktierne for de største, mest populære danske virksomheder, som bliver handlet. Det gør de, fordi folk kender til disse større virksomheder, da det oftest er de større virksomheder, som bliver omtalt i medierne. OMXC C20 index mistede sin status som det ledende aktieindeks, da medicinalgiganten Novo Nordisk vægtede hele 45% af indekset efter voldsomme kursstigninger. Derefter ændredes reglerne så ingen aktie kan vægte mere end 20% i det danske C20 index. Når/hvis en aktie rammer dette niveau, bliver aktien tilbagesat, så den ikke vægter mere end 15%. Hver enkelt aktie påvirker indekset i forhold til, hvor stor en markedsværdi aktien holder, hvorfor de helt store danske virksomheder – såsom Danske Bank, Novo Nordisk, A.P. Møller Mærsk og lignende – påvirker det danske C20 index mest. Derfor har ændringer i disse giganters kurspriser stor effekt på resten af det danske C20 index.

Det danske C20 index bliver revideret to gange årligt. Det sker primo juni og december. Aktierne bliver herved gennemgået ned til mindste detalje og skal leve op til nogle specifikke krav for at få lov at beholde deres plads i det populære C20 index. Indekset startede helt tilbage i 1989, nærmere bestemt den 3. juli. Her startede indekset med en basisværdi på 100, hvorefter det danske C20 index er steget til en værdi på over 1000.

Det største fald, som er dokumenteret i nyere tid, er et fald på 11% den 6. oktober 2008. Kursværdien på de tyve største danske aktier på daværende tidspunkt faldt altså med hele 11% fra at aktiemarkedet åbnede kl. 09:00 til at det lukkede igen kl. 17:00.

Det danske C20 index kan sammenlignes med udenlandske markeds- og aktieindeks såsom det amerikanske S&P 500-indeks, det tyske DAX-indeks, med mere. Mange investorer finder det derfor mest naturligt at handle med aktier og optioner fra disse større aktieindeks. Flere danskere foretrækker derfor at handle med store danske aktier fra blandt andet det danske C20 index. Det gør de, fordi det er mere trygt at handle aktier fra dette aktieindeks, da større kurssvingninger ses forholdsvist sjældent. Derudover har folk større mulighed for at finde information omkring disse større danske selskaber, da information omkring disse er mere tilgængeligt. Det er samtidigt nemmere at følge med i nyheder og lignende, hvis man har investeret i et større dansk selskab, da disse oftest nævnes mere hyppigt i medierne end mindre danske selskaber.

Vi har derfor gjort det nemt for dig at handle med de største danske aktier fra det danske C20 index ved at samle mæglere, som tilbyder handel med disse større danske aktier her: køb aktier

Fibetco har for nyligt lanceret, hvad de kalder Danmarks største aktiespil, hvor du kan spille på de mest populære, større danske aktier fra det danske C20 index. Aktiespillet kombinerer det bedste fra investeringsverdenen med de bedste elementer, såsom konkurrenceintensiteten, fra væddeløbsverdenen. Du kan herved spille på de største danske aktier fra det danske C20 index, uden at skulle købe dig ind i den specifikke virksomhed, som du ønsker at investere i. Du kan endvidere spille på, hvilken aktie du tror, klarer sig bedst sammenlignet med andre store danske virksomheder. Du kan eksempelvis satse penge på, at Mærsk i den nærmeste fremtid kommer til at klare sig bedre end Carlsberg eller mange andre kombinationer. Du finder Fibetcos revolutionerende aktiespil her: BetOnFinance

C20 index - tradingplatform.dk