Den danske regnskabssæsons højtid er over os

Regnskabssæsonens højtid - tradingplatform.dk

Den danske regnskabssæsons højtid er over os

I dag begynder den danske regnskabssæsons højtid, hvor, traditionen tro, et væld af forskellige selskaber præsenterer regnskaber. Gældende for størstedelen er, at de præsenterer et halvårligt regnskab. August er for mange bekendt den mest travle måned inden for regnskabspræsentationer, hvorfor vi her på redaktionen giver dig mulighed for at følge med i, hvilke selskaber som man som investor bør holde ekstra godt øje med.

Sidste uge oplevede det danske elite indeks, C20 Cap, en gennemgående ugentlig stigning på beskedne 1 pct. til 1038,38. Overordnet set ligger det danske C20 index dog godt til. Det nuværende niveau er kun 2,5 pct. fra sit højeste niveau nogensinde på hele 1064,27, som vi så for præcist et år siden. I resten af Europa ses der samtidig gode tegn med diverse små stigninger, hvorfor det tyder på at blive en god handelsdag på det danske marked.

Denne regnskabssæsonens højtid bringer os til ugens største og mest iøjefaldende regnskabspræsentationer, som kommer fra hele Danmarks medicinal darling, Novo Nordisk samt andre store danske giganter som DSV, Dong Energy, med flere. Det er desuden Dong Energy’s første regnskabspræsentation siden børsnotering, hvorfor dette selskab er ekstra interessant, da dette kan påvirke kursprisen yderligere. Kombineret med at der har været særdeles stort pres på selskabet, da værdiansættelsen af selskabet, i forbindelse med børsnoteringen, overgik manges forventninger. Derfor skal selskabet også gerne kunne præstere dét bedre, hvis ikke investorerne skal blive forrygende skuffede.

Der er samtidig også gode nyheder at finde for andre store danske aktier. Stigende oliepriser er særdeles gavnligt for A.P. Mølller-Mærsk koncernen, da de bruger utallige mængder olie for at drive deres forretning. Koncernen har på det seneste døjet med svingende oliepriser, som har presset deres fremtidige udsigter for koncernen. Fredag steg Mærsk B-aktien til 9030 kr. og fortsætter sin vækst i dag med 0,1 pct. til 9035 kr. Samtidig falder Mærsk A-aktien med 0,1 pct. til en kursværdi på 8685 kr.

Aktieanbefaling: De mange regnskabspræsentationer i denne måned kommer til at påvirke kurspriserne for de regnskabspræsentations aktuelle selskaber. Derfor anbefaler vi, at du holder dig ajourført med opdateringer omkring disse regnskabspræsentationer. Med hensyn til aktieanbefalinger på baggrund af ovenstående, så holder vi fast i vores anbefaling om ”køb” af Novo Nordisk aktier. Alt ser ud til at gå dem nogenlunde samtidig med at hele C20 Cap indekset opretholder en stabil vækst op mod rekordhøje kurspriser. Med hensyn til køb af Dong aktier henviser vi til vores tidligere anbefaling, som er ”køb”. Du kan læse mere om Dong Energy og vores tidligere aktieanbefalinger her. Hvis du ønsker at handle aktier fra de største danske aktier, kan du gøre dette her: køb aktier

Du kan endvidere også handle de største danske aktier via binære optioner. Hvis du ønsker at handle binære optioner, kan du gøre dette her: køb binære optioner

Sidst, men ikke mindst, kan vi anbefale dig at handle de største danske aktier via det danske aktiespil BetOnFinance. Via dette aktiespil kan du blandt andet satse på, hvilke af de største danske aktier, som vil klare sig bedst. Du kan satse helt ned mod 10 kr. per spil, hvorfor alle kan være med. Du finder mere om det danske aktiespil BetOnFinance her.