A.P. Møller-Mærsk i fokus på ellers stille dag

Mærsk - tradingplatform.dk

A.P. Møller-Mærsk i fokus på ellers stille dag

Det er det danske shipping og olie konglomerat, A.P. Møller-Mærsk, som formentligt kommer til at stjæle størst fokus på en ellers forholdsvist stille dag på det danske aktiemarked.

Rundt om i Europa ser vi en kende negativ stemning på størstedelen af de store aktiemarkeder. Det tyske DAX-indeks viser mindre negative udslag med mindre fald på 0,3 pct. her tidlig tirsdag morgen. Kigger vi tværs over Atlanten, kan vi se luk på de amerikanske aktiebørser med mindre fald i det toneangivende aktieindeks. Det eneste positive herfra er de amerikanske futures, som overvinder den negative stemning og foretager mindre stigninger på henholdsvis 0,1 til 0,2 pct. i de tidlige morgen tirsdags timer. Herhjemme ser vi et C20 index, som mandag lige præcist endte i plus med en stigning på minimalsatsen 0,01 pct. og ender dermed i 1038,53.

Vi kunne berette i går, at august måned er den måned med flest regnskabspræsentationer – læs hele artiklen her -, men vi må væbne os med lidt mere tålmodighed, da vi først ser præsentationer slut på ugen. Her ser vi dog til gengæld også halvårlige regnskabspræsentationer fra de tunge drenge i C20 indekset nemlig Novo Nordisk, DSV samt Dong Energy.

I løbet af gårsdagens aktiehandel så vi Dong lukke med et mindre plus på 0,3 pct. og sluttede i en kursværdi på 271,80 kr. Novo Nordisk fulgte trop med en lukkekurs på 380,90 kr. svarende til en mindre stigning på 0,5 pct. I modsatte ende fandt vi DSV, som lukkede med et mindre fald på 0,2 pct. og sluttede derfor ugens første handelsdag i aktiekursen 295,50 kr.

Aktieanbefalinger: Vi vælger derfor at fastholde gårdsdagens aktieanbefalinger om ”køb” af både Novo Nordisk aktier, Dong aktier samt anbefalingen ”neutral” til den danske transportgigant DSV.

Men, dagens helt store opmærksomhedsstjælende aktie er A.P. Møller-Mærsk aktien. De seneste dages faldende oliepriser sætter sine tydelige spor på den danske shipping og olie konglomerat. Mærsk koncernen går en mindre presset tid i møde på grund af disse faldende oliepriser, da det letter noget af trykket på store dele af deres forretningsområder. Oliepriserne har på godt under en måned faldet med hele 20 pct. Der findes desuden mange indikationer for at priserne vil falde yderligere. Det presser samtidig hele den globale industri samt olieproducenterne, hvorfor prisen formentlig vil falde yderligere.

Her til morgen fortsætter prisfaldende i olien. Mærsk B-aktien faldt i løbet af gårsdagen med 1,5 pct. til en kursværdi på 8895 kr., mens broderen Mærsk A-aktien faldt med 1,0 pct. og sluttede i kursen 8610 kr.

Aktieanbefalinger: Lige som mange andre spekulanter, er vi overbeviste om, at Mærsk aktier burde være en værd investor med respekt for sig selvs eje. Både Mærsk A-aktier og Mærsk B-aktier er investeringsværdige aktier. Derfor fastholder vi også vores anbefaling af ”køb” af Mærsk aktier. Du kan læse tidligere artikler om Mærsk i vores Nyhedssektion. Du kan endvidere også købe Mærsk aktier her: køb aktier

Da kurspriserne er svingende lige for tiden, kan det anbefales, at du gør brug af investeringsformen binære optioner i stedet. Her kan du nemlig investere i udviklingen af en akties kurspris, hvilket giver dig flere investeringsmuligheder end traditionel aktiehandel. Du kan læse mere om binære optioner her. Du kan investere i binære optioner her: køb binære optioner