Rygter om opsplitning af Mærsk

opsplitning - tradingplatform.dk

Rygter om opsplitning af Mærsk

Rygterne om en eventuel opsplitning af Mærsk verserer på livet løs. Rygterne går på, at Mærsk koncernen skal splittes op i flere underafdelinger. Herved bliver der oprettet en transportdel samt en olierelateret del af koncernen.

Flere analytikere spår dog, at opsplitningen ikke vil kunne hjælpe på Mærsks nuværende problemer. Opdelingen af Mærsk vil nemlig give modstridende interesser i de forskellige afdelinger, som kommer til at overlappe hinanden. Analytikere mener, at opdelingen af koncernen i to mindre koncerner bare vil flytte problemerne ud i hver sin afdeling, i stedet for at løse disse.

Den planlagte transportdel, bestående af containerforretningen Maersk Line og havneforretningen Maersk Terminals, vil have modstridende interesser i forhold til olie og energidelen, som er bestående af Maersk Drilling og Maersk Oil. Olie og energidelen forsøger at opnå så billige boringer som overhovedet muligt, mens Maersk Drilling ønsker den højest mulige pris. Samtidig ser Maersk Line gerne så lave havneomkostninger som muligt, mens Maersk Terminals ønsker det stik modsatte.

Opdelingen af det danske olie og rederi konglomerat kommer på et tidspunkt, hvor koncernen føler sig presset over de svingende oliepriser. Derfor kan det måske være et skridt i den rigtige retning for Mærsk koncernen. Du kan læse mere om Mærsk i vores nyhedssektion.

Aktieanbefalinger: Vi har tidligere anbefalet køb af Mærsk aktier og trods ovenstående mulige opsplitning af koncernen samt bekymringer hos diverse analytikere, fastholder vi vores anbefaling. Mærsk aktier er nogle af de mest populære store danske aktier fra det danske C20 index, hvorfor vi også mener, at enhver investor vil være godt stillet med Mærsk aktier som en del af deres aktieportefølje. Hvis du ønsker at købe Mærsk aktier, kan du gøre det her: køb aktier

Ovennævnte svingende oliepriser giver desuden anledning til at kigge nærmere på handel med olie. På grund af de svingende priser, så anbefales det, at du handler med olie via binære optioner på grund af deres korte udløbstid. Du kan handle olie via binære optioner her: køb binære optioner