Statoil opjusteringer gavner Mærsk, som forbedrer C20 index

Statoil - tradingplatform.dk

Statoil opjusteringer gavner Mærsk, som forbedrer C20 index

Statoil opjusterer produktionskapaciteten for oliefeltet Johan Sverdrup. Det gavner det danske konglomerat Mærsk, som trækker det danske C20 index op i dagens aktiehandel. Samtidig er det danske C20 index præget af mindre fremgang hos andre af de store danske aktier såsom Novo Nordisk.

Det norske olieselskab Statoil, der er den fungerende operatør af det kæmpestore oliefelt Johan Sverdrup, har netop udstedt følgende nyheder om opjustering af værdien af oliefeltet. Det kommer på baggrund af en nyligt indgået aftale om at udvide olieproduktionen med en ekstra produktionsplatform. Dermed ser udsigterne for investeringstiltrækningskraften og olie- og produktionsreserverne særdeles gode ud.

Mærsk, som ejer 8,44 pct. af oliefeltet, har længe været præget af svingende oliepriser – læs mere om udviklingen i olieprisen her. Forbedringen af oliepriserne fra Johan Sverdrup-feltet, som falder fra omkring 30 dollar per tønde til under 30 dollar per tønde, styrker derfor den danske oliegigant. I første fase af opjusteringen ligger breakeven-punktet under 25 dollar, ifølge Statoil selv.

Aktieanbefalinger: Både Mærsk B-aktier og Mærsk A-aktier nyder godt af de gode nyheder fra Statoil med mindre kursstigninger. Samlet trækker begge Mærsk aktier op i det danske C20 index. Mærsk aktier har længe været særdeles profitable for mange investorer, hvorfor vi anbefaler et ”køb” af Mærsk aktier. Det kan du gøre her: køb aktier

Foruden Mærsk er den danske medicinalgigant Novo Nordisk i dagens søgelys på det danske aktiemarked. Det sker efter, at de amerikanske medicinal virksomheder, som nogle af de få, undgik fald på det amerikanske aktiemarked. Den amerikanske medicinalsektor har den sidste tid lidt under demokratiske præsident kandidat, Hillary Clinton’s, fokus på, hvad hun mener er, for høje medicinpriser.

Novo Nordisk aktien går i de amerikanske medicinalaktiers fodspor og undgår tilbagegang på det danske aktiemarked og starter ugen ud med en mindre stigning på 0,4 pct. til en kurspris på 311,90 kr. Novo Nordisk aktien indtager hermed en solid position i toppen af de større danske aktier i det danske C20 index.

Aktieanbefaling: Vi har flere gange anbefalet køb af Novo Nordisk aktier, da disse aktier er yderst attraktive og samtidig nogle af de mest populære blandt de større danske aktier i det danske C20 index. På baggrund af ovenstående fastholder vi også vores anbefaling om ”køb” af Novo Nordisk aktier. Det kan du gøre her: køb aktier

Du kan samtidig også handle Novo Nordisk aktier, Mærsk aktier, og mange andre danske aktier via Danmarks største aktiespil BetOnFinance, som du finder her.